Hot Downloads

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: 837 router for japanese broadband

837 router for japanese broadband 9 years 3 months ago #23012

hi,
ia in japan and trying to configure a 837 router.
the problem is this isp isn't using pppoe.
instead they use ip over ethernet or briged ethernet.
for the start i a debug atm events and got this in return.
debug atm events Mar 22 20:20:38.111: Data Cell received on vpi = 0 vci = 35 Bridged Ethernet *Mar 22 20:20:38.111: Data Cell received on vpi = 0 vci = 35 *Mar 22 20:20:38.111: First 14 bytes of payload: DB26 47AA 0000 0000 0000 [code] a few more confusing details about this isp are. static ip's and there is no filter required. i already tired some code by myself which looks like this [code] version 12.4 no service pad service timestamps debug datetime msec service timestamps log datetime msec no service password-encryption ! hostname Router ! boot-start-marker boot-end-marker ! memory-size iomem 5 enable password xxxxxx ! no aaa new-model ! ! no ip dhcp use vrf connected ! ip dhcp pool t1 network 192.168.3.0 255.255.255.0 default-router 192.168.3.1 ! ! ip cef ip name-server 221.111.10.161 ip name-server 221.111.72.65 ip name-server 221.111.10.129 ! ! ! username xxxx password 0 xxxxx ! ! ! ! ! interface Ethernet0 ip address 192.168.3.1 255.255.255.0 hold-queue 100 out ! interface Ethernet2 no ip address shutdown hold-queue 100 out ! interface ATM0 ip address dhcp no atm ilmi-keepalive dsl operating-mode auto pvc 0/35 encapsulation aal5snap ! ! interface FastEthernet1 duplex auto speed auto ! interface FastEthernet2 duplex auto speed auto ! interface FastEthernet3 duplex auto speed auto ! interface FastEthernet4 duplex auto speed auto ! ! ip http server no ip http secure-server ! ! ! ! control-plane ! ! line con 0 no modem enable line aux 0 line vty 0 4 login local ! scheduler max-task-time 5000 end as a result to my code i got follow feedback on my debugs. Router#debug atm erro Router#debug atm errors ATM errors debugging is on Router#debug atm even Router#debug atm events ATM events debugging is on Router# *Mar 23 01:03:33.967: Disable Timer: inarp_blk 81B68668 *Mar 23 01:03:33.967: Enable Timer: inarp_blk 81B68668 *Mar 23 01:03:33.971: ATM(ATM0) Send:Error in encapsulation, No VC for address 0 xFFFFFFFF *Mar 23 01:03:37.691: ATM(ATM0) Send:Error in encapsulation, No VC for address 0 xFFFFFFFF so if anyone can point into the right direction telling how i need to program my router. that be excellent. thx in advance.[code]
debug atm events

Mar 22 20:20:38.111: Data Cell received on vpi = 0 vci = 35 Bridged Ethernet
*Mar 22 20:20:38.111: Data Cell received on vpi = 0 vci = 35
*Mar 22 20:20:38.111: First 14 bytes of payload: DB26 47AA 0000 0000 0000 a few more confusing details about this isp are. static ip's and there is no filter required. i already tired some code by myself which looks like this [code] version 12.4 no service pad service timestamps debug datetime msec service timestamps log datetime msec no service password-encryption ! hostname Router ! boot-start-marker boot-end-marker ! memory-size iomem 5 enable password xxxxxx ! no aaa new-model ! ! no ip dhcp use vrf connected ! ip dhcp pool t1 network 192.168.3.0 255.255.255.0 default-router 192.168.3.1 ! ! ip cef ip name-server 221.111.10.161 ip name-server 221.111.72.65 ip name-server 221.111.10.129 ! ! ! username xxxx password 0 xxxxx ! ! ! ! ! interface Ethernet0 ip address 192.168.3.1 255.255.255.0 hold-queue 100 out ! interface Ethernet2 no ip address shutdown hold-queue 100 out ! interface ATM0 ip address dhcp no atm ilmi-keepalive dsl operating-mode auto pvc 0/35 encapsulation aal5snap ! ! interface FastEthernet1 duplex auto speed auto ! interface FastEthernet2 duplex auto speed auto ! interface FastEthernet3 duplex auto speed auto ! interface FastEthernet4 duplex auto speed auto ! ! ip http server no ip http secure-server ! ! ! ! control-plane ! ! line con 0 no modem enable line aux 0 line vty 0 4 login local ! scheduler max-task-time 5000 end as a result to my code i got follow feedback on my debugs. Router#debug atm erro Router#debug atm errors ATM errors debugging is on Router#debug atm even Router#debug atm events ATM events debugging is on Router# *Mar 23 01:03:33.967: Disable Timer: inarp_blk 81B68668 *Mar 23 01:03:33.967: Enable Timer: inarp_blk 81B68668 *Mar 23 01:03:33.971: ATM(ATM0) Send:Error in encapsulation, No VC for address 0 xFFFFFFFF *Mar 23 01:03:37.691: ATM(ATM0) Send:Error in encapsulation, No VC for address 0 xFFFFFFFF so if anyone can point into the right direction telling how i need to program my router. that be excellent. thx in advance.[code]

a few more confusing details about this isp are.
static ip's
and there is no filter required.

i already tired some code by myself which looks
like this
version 12.4 no service pad service timestamps debug datetime msec service timestamps log datetime msec no service password-encryption ! hostname Router ! boot-start-marker boot-end-marker ! memory-size iomem 5 enable password xxxxxx ! no aaa new-model ! ! no ip dhcp use vrf connected ! ip dhcp pool t1 network 192.168.3.0 255.255.255.0 default-router 192.168.3.1 ! ! ip cef ip name-server 221.111.10.161 ip name-server 221.111.72.65 ip name-server 221.111.10.129 ! ! ! username xxxx password 0 xxxxx ! ! ! ! ! interface Ethernet0 ip address 192.168.3.1 255.255.255.0 hold-queue 100 out ! interface Ethernet2 no ip address shutdown hold-queue 100 out ! interface ATM0 ip address dhcp no atm ilmi-keepalive dsl operating-mode auto pvc 0/35 encapsulation aal5snap ! ! interface FastEthernet1 duplex auto speed auto ! interface FastEthernet2 duplex auto speed auto ! interface FastEthernet3 duplex auto speed auto ! interface FastEthernet4 duplex auto speed auto ! ! ip http server no ip http secure-server ! ! ! ! control-plane ! ! line con 0 no modem enable line aux 0 line vty 0 4 login local ! scheduler max-task-time 5000 end as a result to my code i got follow feedback on my debugs. Router#debug atm erro Router#debug atm errors ATM errors debugging is on Router#debug atm even Router#debug atm events ATM events debugging is on Router# *Mar 23 01:03:33.967: Disable Timer: inarp_blk 81B68668 *Mar 23 01:03:33.967: Enable Timer: inarp_blk 81B68668 *Mar 23 01:03:33.971: ATM(ATM0) Send:Error in encapsulation, No VC for address 0 xFFFFFFFF *Mar 23 01:03:37.691: ATM(ATM0) Send:Error in encapsulation, No VC for address 0 xFFFFFFFF so if anyone can point into the right direction telling how i need to program my router. that be excellent. thx in advance.[code]
version 12.4
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname Router
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
memory-size iomem 5
enable password xxxxxx
!
no aaa new-model
!
!
no ip dhcp use vrf connected
!
ip dhcp pool t1
network 192.168.3.0 255.255.255.0
default-router 192.168.3.1
!
!
ip cef
ip name-server 221.111.10.161
ip name-server 221.111.72.65
ip name-server 221.111.10.129
!
!
!
username xxxx password 0 xxxxx
!
!
!
!
!
interface Ethernet0
ip address 192.168.3.1 255.255.255.0
hold-queue 100 out
!
interface Ethernet2
no ip address
shutdown
hold-queue 100 out
!
interface ATM0
ip address dhcp
no atm ilmi-keepalive
dsl operating-mode auto
pvc 0/35
encapsulation aal5snap
!
!
interface FastEthernet1
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet2
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet3
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet4
duplex auto
speed auto
!
!
ip http server
no ip http secure-server
!
!
!
!
control-plane
!
!
line con 0
no modem enable
line aux 0
line vty 0 4
login local
!
scheduler max-task-time 5000
end

as a result to my code i got follow feedback on my debugs.


Router#debug atm erro
Router#debug atm errors
ATM errors debugging is on
Router#debug atm even
Router#debug atm events
ATM events debugging is on
Router#
*Mar 23 01:03:33.967: Disable Timer: inarp_blk 81B68668
*Mar 23 01:03:33.967: Enable Timer: inarp_blk 81B68668
*Mar 23 01:03:33.971: ATM(ATM0) Send:Error in encapsulation, No VC for address 0
xFFFFFFFF
*Mar 23 01:03:37.691: ATM(ATM0) Send:Error in encapsulation, No VC for address 0
xFFFFFFFF

so if anyone can point into the right direction telling how i need to program my router.
that be excellent.
thx in advance.
The administrator has disabled public write access.

Re: 837 router for japanese broadband 9 years 3 months ago #23013

  • Chris
  • Chris's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 1446
  • Thank you received: 13
  • Karma: 8
Mraudioedit,

You can consult the following web page at Cisco's site which contains the information you require to configure your router to operate in bridge mode or any other supported configuration.

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps380/products_configuration_guide_chapter09186a0080118d24.html#wp1016264

Hope that helps.

Cheers,
Chris Partsenidis.
Founder & Editor-in-Chief
www.Firewall.cx
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.098 seconds

CCENT/CCNA

Cisco Routers

  • SSL WebVPN
  • Securing Routers
  • Policy Based Routing
  • Router on-a-Stick

VPN Security

  • Understand DMVPN
  • GRE/IPSec Configuration
  • Site-to-Site IPSec VPN
  • IPSec Modes

Cisco Help

  • VPN Client Windows 8
  • VPN Client Windows 7
  • CCP Display Problem
  • Cisco Support App.

Windows 2012

  • New Features
  • Licensing
  • Hyper-V / VDI
  • Install Hyper-V

Linux

  • File Permissions
  • Webmin
  • Groups - Users
  • Samba Setup