Hot Downloads

×

Notice

The forum is in read only mode.
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: LAPTOP NOT BROWSING.....

LAPTOP NOT BROWSING..... 11 years 9 months ago #17654

  • talk2sp
  • talk2sp's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Expert Member
  • Expert Member
  • Posts: 528
  • Karma: 1
  • Thank you received: 1
hey guyz i have a laptop which is not browsing. when i connect the lan cable it does not browse although it shows local area connection it shows the status that it is connected. but does not receive (RX).

so i tried to set up new connection but at the end of the process i dont know why it then create a network bridge when i did not say it should do so. what do i do in this case?

N.B

the laptop is infected by worms it has eaten up the folder options and em i suspect that is what is causing it.

what do u guyz feel....


cheers

Re: LAPTOP NOT BROWSING..... 11 years 9 months ago #17656

  • Dove
  • Dove's Avatar
  • Offline
  • Distinguished Member
  • Distinguished Member
  • Posts: 198
  • Karma: 2
  • Thank you received: 1
are you able to ping the default Gateway.....
are you able to ping any of the systems in the LAN...?
are you using the shared internet connection?
Is Dial-up connection is shared to your laptop or are you using any leased line?

READ CAREFULLY..THIS IS HOW IT IS...... 11 years 9 months ago #17658

  • talk2sp
  • talk2sp's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Expert Member
  • Expert Member
  • Posts: 528
  • Karma: 1
  • Thank you received: 1
this is how it looks like -

i have a DI-524 wireless router right, the wireless router is connected to the indoor unit (using a cross over cable or x-over cable) then the hub is connected to the wireless router then systems now connect to the hub.

first is there a problem with this connection?

therefore the wireless router serves as a server and then distributes ip addresses to all the other systems (Client / Server connection).

and a point of note some laptops use the cable and it browses while others like the one i just connected dont browse.

so what do i do.....

setup 11 years 9 months ago #17664

  • Arani
  • Arani's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Posts: 745
  • Karma: 4
  • Thank you received: 10
setup looks fine to me
make sure whatever you are using on your laptop to connect to the router, be it a wireless card or a lan cable via the hub, has DHCP enabled on it, i.e if it is a lan cable, then the nic should have dhcp enabled, if it is the wireless card make sure dhcp is enabled on it as well.

i will give dt a try.... 11 years 9 months ago #17668

  • talk2sp
  • talk2sp's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Expert Member
  • Expert Member
  • Posts: 528
  • Karma: 1
  • Thank you received: 1
i will do as u said Arani.... i will check the laptop to make sure its dhcp enabled..................
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.128 seconds

CCENT/CCNA

Cisco Routers

  • SSL WebVPN
  • Securing Routers
  • Policy Based Routing
  • Router on-a-Stick

VPN Security

  • Understand DMVPN
  • GRE/IPSec Configuration
  • Site-to-Site IPSec VPN
  • IPSec Modes

Cisco Help

  • VPN Client Windows 8
  • VPN Client Windows 7
  • CCP Display Problem
  • Cisco Support App.

Windows 2012

  • New Features
  • Licensing
  • Hyper-V / VDI
  • Install Hyper-V

Linux

  • File Permissions
  • Webmin
  • Groups - Users
  • Samba Setup